Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ας μην ξεχνάμε...

....διότι, ως γνωστόν, ο φοίνικας αναγεννάται από τις στάχτες του.

8 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω για τον φοίνικα, εγώ πάντως μιά αλεξανδριανή που έχω στο μπαλκόνι, μου καίγεται συνέχεια και έχω μείνει με την απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να σου πω, θεία Θ μου...
    Έχω μείνει άφωνη με αυτό που έζησα σήμερα το απόγευμα. Ίσως δεν θα έπρεπε καν να εκπλαγώ, ίσως θα έπρεπε να το περίμενα κιόλας...

    Πάω που λες σε προγραμματισμένο ιατρικό ραντεβού το απόγευμα. Την ώρα που η γραμματέας συμπληρώνει το ιατρικό ιστορικό φτάνουμε αισίως στην ημερομηνία. "21η Απριλίου", λέω εγώ και προσθέτω "χαρακτηριστική ημερομηνία". Τι το 'θελα; "Γιατί;" μου αντιγυρίζει η (πτυχιούχος ΑΕΙ) γραμματέας. "Τι είναι σήμερα"; Υποθέτοντας πως απλώς το μυαλό της ήταν σκοτισμένο λέω μ' όλη μου την αφέλεια: "21 Απριλίου, η επέτειος της δικτατορίας του 1967..., ξέρετε..." και παίρνω από την πιτσιρίκα (στα 25 με 27 την έκοψα) την απάντηση "Α, δεν ήμουνα ποτέ καλή στην ιστορία". Στη συνέχεια κατάλαβε τι είπε, θυμήθηκε μάλλον πως μιλούσε σε δασκάλα, και πήγε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα: "Και λέμε μετά πως έχουμε βγάλει και πανεπιστήμιο".

    Να θυμόμαστε εμείς, αλλά κάποιοι πρέπει και να μάθουν, απ' ό,τι φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο φοίνικας αναγεννάται από τις στάχτες του.
    (Ελπίζω στις ημέρες μας χωρίς γύψο.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και εγώ ήμουν ακόμα αγέννητος τότε, δεν ξεχνιέται εύκολα το πουλί. Ακόμα και σήμερα όλο και κάπου θα ακούσεις ότι... μια χούντα μας σώζει! Ε λοιπόν ήρθε. Μεταμφιεσμένη σε ΔΝΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήμουνα έτοιμος για ένα σοβαρό σχόλιο αλλά είδα την πρώτη απάντησή σου " Στρατιωτάκι βάλατε μέσα;;;" και πάει...όποτε θα περιοριστώ σε μια γελαστή καληνύχτα.

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα ξεχάσαμε ήδη ! Αλλιώς πως να εξηγήσει κανείς την ευκολία με την οποία η νεα δικτατορία του χρήματος έχει εγκατασταθεί και αποφασίζει και διατάζει ? Τούτη τη φορά ο πολιτικός (κατ' όνομα μόνο) κόσμος και η παρτούκλα μας την προκάλεσαν. Κι απο αγώνες, το μόνο που βλέπω είναι κομματιασμένες και κομματικοποιημένες σπασμωδικές κινήσεις...

    Τις καλημέρες μου θεία Θήτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Habilis: Ο γύψος δεν ειναι εξ ορισμού κακός. Εξαρτάται ποιος τον βάζει, πώς, πότε και γιατί.

    Νερένια: Άλλος ένας λόγος που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Απ' όπου και να ξεκινήσουμε πάλι στο ίδιο καταλήγουμε: "μάθε παιδί μου γράμματα"

    σ. Tsalapeteine: Αυτοί που θέλουν δικτατορία μήπως να δοκιμάσουν αυτήν του προλεταριάτου;

    Τσαλαπετεινέ: Το γέλιο είναι το πιο σοβαρό σχόλιο.

    Τσουχτερή ανηψιά: Οργανώσεις βάσης από την αρχή, επί του πρακτέου και του εφικτού, στους χώρους δουλειάς, μόρφωσης, αναψυχής- αντίσταση στην κατανάλωση, στην άλωση του μυαλού μας, στην αντι- αισθητική και τον αντι- πολιτισμό τους. Κάθε μέρα ένα πετραδάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή