Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Stars




Γράφω για τα μικρά, τα τετριμμένα.
Ψάχνω με το λυχνάρι  να βρω κάτι ευχάριστο, κάτι να ξεκουράσει λίγο το νου, να γαληνέψει την ψυχή. Επί ματαίω. Σκοτάδι παντού.
Ψάχνω τουλάχιστον μια λογική στων πολλών ανθρώπων τις πράξεις.

(Οι αγρότες ψηφίζουν καπιταλισμό, διαλύουν τους συνεταιρισμούς, θέλουν την ελεύθερη αγορά, την ΕΕ κι όλα αυτά και ύστερα ζητούν τις κρατικές επιδοτήσεις και τον περιορισμό των εισαγόμενων προϊόντων. Όλοι διαμαρτύρονται όταν δεν εξυπηρετούνται σε μια δημόσια υπηρεσία αλλά σε αυτήν που εργάζονται οι ίδιοι δεν είναι ποτέ συνεπείς. Ο καθένας πιστεύει στο δικαίωμα της απεργίας αλλά ξεσπαθώνει εναντίον της απεργίας του διπλανού. Θέλουν επιχειρήσεις, ελεύθερο ανταγωνισμό και ύστερα ζητούν την αρωγή του κράτους. Φτάνει.)

Γράφω για τις ανθρώπινες αδυναμίες, αυτές που κατακρίνουμε στους άλλους και δικαιολογούμε διαρκώς στους εαυτους μας. Η κριτική δεν είναι αυτοσκοπός. Από κριτική δεν πάσχουμε. Οι προτάσεις μας λείπουν.
Προσπαθώ να κάνω την γκρίνια πράξη. Διότι από γκρίνια χορτάσαμε. Βάζω ένα μικρό λιθαράκι όπου μπορώ. Μήπως ξεφύγω απ' την παγίδα της συνενοχής. Μήπως και ησυχάσω λίγο τη συνείδησή μου. Διότι έχουμε πόλεμο κι εμείς περί άλλων τυρβάζουμε.

(Εάν κάποιος δρα αποτελεσματικά προς τον κοινόν τόπον, δλδ την αλλαγή του υπάρχοντος συστήματος, κανείς δεν θα ασχοληθεί να μάθει σε ποια φράξια ανήκει. Ας δούμε επιτέλους το δάσος)

Λοιπόν έχω κάτι ευχάριστα νέα τελικά: ήρθε επιτέλους ο Χειμώνας- εδώ ευτυχώς όχι στην Αϊτή.
Α επίσης ο Evgeni Plushenko κατά την επάνοδό του κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Καλλιτεχνικού Πατινάζ.

4 σχόλια:

  1. Ο Evgeni Plushenko είναι ΘΕΟΣ!!!!!!!!!!!
    ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΓΥΡΙΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!

    Το καλύτερο νέο....για φέτος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι ότι δε διάβασα και τα υπόλοιπα, αλλά με τον καφέ ζεστό στο χέρι... θα μείνω στο ότι έξω κάνει επιτέλους κρύο!!!

    Καλή μέρα είπα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακανόνιστη: Ναι! Ναι!

    Μια φορά...: Καλή και κρύα ημέρα και σε σας αγαπητή.

    Σκρουτζάκο: Περάστε, τι να σας κεράσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή