Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Φυσική επιλογή

Η εξελικτική θεωρία έτσι όπως την έχουμε διδαχτεί δεν είναι και πολύ ευοίωνη για την εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπινου είδους στο μέλλον.



 Κάθε δομή του σώματος που δε χρησιμοποιείται θα ατροφεί γενιά με τη γενιά ενώ θα αλλάζει η μορφή των οργάνων μας ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι καινούριες ανάγκες. Τα πόδια μας επομένως θα είναι μικροσκοπικά και αδύναμα. Τα δάχτυλά μας θα μακρύνουν και θα διαμορφωθούν έτσι ώστε να πληκτρολογούν καλύτερα. Τα μάτια μας θα προσαρμοστούν στην κοντινή και δισδιάστατη όραση. Η ακοή μας θα χάσει τις πιο χαμηλές συχνότητες και θα προσαρμοστεί στις υψηλές των ηλεκτρονικών. Οι κοπτήρες μάλλον θα εξαφανιστούν και τα οσφρητικά κύτταρα θα αδρανήσουν.




 Διαφορετικά πρότυπα ομορφιάς θα επικρατήσουν.




 Γι' αυτό όσοι είστε ρομαντικοί και φανατικοί της κλασικής αντίληψης του ανθρώπινου σώματος αντισταθείτε: Περπατήστε. Τρέξτε. Ανεβείτε σκάλες. Χορέψτε. Αποδείξτε ότι τα πόδια μας μάς χρειάζονται. Σκαλίστε το χώμα. Μαστορέψτε. Γράψτε με μολύβι και χαρτί. Χαϊδέψτε. Τα χέρια κάνουν κι άλλα πράγματα εκτός από το να πατάνε κουμπιά. Ατενίστε τον ορίζοντα. Εστιάστε σε αντικείμενα μακρινά. Υπολογίστε τις αποστάσεις. Ακούστε μουσική. Τραγουδήστε. Ακούστε τις ανθρώπινες φωνές. Τα γαυγίσματα των σκύλων. Δαγκώστε. Μυρίστε.




Ό,τι έχουμε ας το εκμεταλευτούμε για όσο ακόμα....

1 σχόλιο: