Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Κατακαλόκαιρο

Αρνούμαι πεισματικά να ανοίξω κάποιο μέσο ενημέρωσης. Βουλιάζω σε ένα μυθιστόρημα που εξελίσσεται στο Μεξικό. Η ζέστη κάνει το θαύμα της και δεν ξέρω πια πού βρίσκομαι. Όχι ότι οι φανταστικοί κόσμοι είναι λιγότερο εφιαλτικοί. Έχουν όμως αυτό ακριβώς το πλεονέκτημα: είναι φανταστικοί. Όταν κλείσεις το βιβλίο μένουν εκεί μέσα. Εκτός αν είσαι λιγουλάκι άρρωστος σαν κι εμένα και τους κουβαλάς μέσα στο κεφάλι σου. Έτσι ψευδώς παρηγοριέσαι ότι και με τη ζωή μπορείς να κάνεις το ίδιο: να κλείσεις το βιβλίο και να τα εξαφανίσεις όλα κάτω από ένα χοντρό εξώφυλλο πολυτελείας.
Δέκα ημέρες κοντά στη θάλασσα επέστρεψα στην ενδομητρική κατάσταση: όταν κολυμπάς αμέριμνος στο αμνιακό υγρό, σχεδόν κουφός κι τυφλός.
Επιστροφή στη φλεγόμενη άσφαλτο με έναν εργώδη τοκετό.
Ο καημός ενός λαϊκού βάρδου ματώνει τα αυτιά μου με τη συνοδεία του απαραίτητου μπουζουκιού.
Ποτέ δε θα συνηθίσω αυτούς τους ήχους.
Πουλήστε επιτέλους αυτή τη χώρα μαζί με τους αλλοπρόσαλλους ιθαγενείς της να τελειώνουμε....
Όταν μετά τον Αρμαγεδώνα θα βαδίζουμε σκεφτικοί και μόνοι, ίσως καταλάβουμε τι είχαμε κερδίσει και πώς τα χάσαμε όλα. Θα ξεκινήσουμε από την αρχή να χτίζουμε δημόσια σχολεία και νοσοκομεία. Πραγματική αυτοδιοίκηση, από το λαό για το λαό. Συνεταιρισμούς, αυτοδιαχείρηση των πόρων μας. Συνειδητοποιημένα, με κόπο, χωρίς κρατικές επιδοτήσεις και κομματικές πλάτες, με αληθινά προϊόντα και αληθινούς παραγωγούς.
"Ένα λεπτό στρώμα κυνισμού εμποδίζει πλέον τις εύκολες συγκινήσεις"

(Ας βάλω κάτι να ακούσω να σκεπάσω τους αισθηματικούς νταλκάδες της γειτονιάς)

Ο "Ρήγας Φερραίος" θα είναι ο ήρωας αυτού του μυθιστορήματος στο οποίο διαλέγω να ζήσω. Η προετοιμασία και η οργάνωση των Ενωμένων Βαλκανικών Δημοκρατιών. Η στενή συνεργασία και η από κοινού δράση με την Ένωση Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών Λατινικής Αμερικής....

Ύστερα ένα ποταμόπλοιο πέρασε αργά από την Αριστείδου και ο Τενεσι Οϋίλιαμς μου κούνησε τεμπέλικα το χέρι.

5 σχόλια:

  1. Αερόστατο: Σύζυγός μου- έχετε γνωριστεί;
    (Λίγο παλαβιάρης, εκκεντρικός, καλό παιδί κατά βάθος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο νταλκαδιασμένος βάρδος είναι πραγματικά χειρότερος από τον καύσωνα... και γω σε μια μαζική μετακόμιση των ιθαγενών ελπίζω θεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νικόλα: Ας είναι οι μουσικές μας "μες στο όπλο μας σφαίρα να σκοτώνουν αυτούς που σκοτώνουν τη μέρα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή