Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Στο παζάρι των εκλογών

"Πάρε- πάρε καλέ κυρία!"
"Συντάξεις έχω, υγεία έχω, διαλιέχτε..."
"Εδώ το καλό κόμμα... Μέλλον έχω κι ελπίδες έχω- πάρε κόσμε"
"Τσάμπα το παίρνεις μάστορα"

Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή την προεκλογική περίοδο είναι ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ούτε τα κόμματα ούτε- δυστυχώς- οι ψηφοφόροι.
Το παιχνίδι θα παιχτεί πάλι σε επίπεδο παροχών και γνωριμιών, υποσχέσεων και συμμαχιών κάτω από το τραπέζι. Οι ιδεολογίες έχουν πάει σπίτι τους προ πολλού και κανένας δε φαίνεται ικανός να αρθρώσει λόγο διαφορετικό ή να πράξει κάτι ρηξικέλευθο.

Οι εκλογές αυτές για μένα αποτελούν το μόνο τρόπο να νομιμοποιηθεί το πνεύμα της υπάρχουσας κυβέρνησης- να ορισθεί δηλαδή και με λαϊκή εντολή μια παρόμοια. Αυτό έχει αποφασισθεί από το Κεφάλαιο και αυτό θα γίνει. Το χαμηλό επίπεδο του λαού αποτελεί πρώτης τάξεως υλικό για να χτίσουν τον κόσμο που θέλουν. Για να είμαστε πιο ακριβείς: για να τους χτίσουμε τον κόσμο που θέλουν. Ο όχλος χωρίς κοινωνική συνείδηση γίνεται εύκολα υποχείριο νομίζοντας κιόλας πως έχει ο ίδιος αποφασίσει.

Τι μένει να κάνουμε;
Έχω ξεμείνει από απαντήσεις εδώ και πολύ καιρό.
Εσείς;

3 σχόλια:

  1. Εγώ, αυτή τη φορά, λέω να ψηφίσω. Στις δημοτικές απείχα και νόμιζα ότι έτσι θα συνέχιζα να νιώθω. Όμως, μου πέρασε. Δεν ξέρω. Ο μόνος τρόπος για να το δω -και αυτό κάνω δηλαδή- είναι σαν ένα παιχνίδι, στο οποίο συμμετέχω απλώς επειδή δεν μπορώ ακόμα να απεμπλακώ πραγματικά και να βρω κάτι άλλο να παίζω. Δεν πιστεύω βέβαια ότι οι εκλογές από μόνες τους θα μπορούσαν να αλλάξουν κάτι, μάλλον για τους ίδιους λόγους που εσύ έχεις μπλοκάρει και ξεμείνει από απαντήσεις. Εκείνο, ωστόσο, που ίσως μπορούν να κάνουν είναι μια μέτρηση συσχετισμού δυνάμεων, για να δούμε χωροχρονικό διάστημα έχουμε ακόμα να διανύσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μου Ρίσκι
    Θα ψηφίσουμε φυσικά
    Θα μετρήσουμε τις ισχνές μας δυνάμεις και σαν καλοί στρατιώτες θα πέσουμε μαχόμενοι για τα όποια ιδανικά μας έχουν ακόμα απομείνει "κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη στις υγρές μας παλάμες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα βέβαια, πρέπει να ομολογήσω ότι, κάνω πάλι δεύτερες σκέψεις.
      (Την τρέλα μου μέσα...)

      Διαγραφή