Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Τι ' ν' η πατρίδα μου;



Άκουσα στο ραδιόφωνο πολιτικό να λέει: "Στην ανάγκη, για το καλό της πατρίδας, να προχωρήσουμε και σε μείωση των μισθών...". "Νόμος δεν είναι το δίκιο του εργάτη, νόμος είναι το καλό της πατρίδας".

Επίσης προτείνω
1)Να προσφερθούμε να πηγαίνουμε το διευθυντή μας στο γραφείο με το Ι Χ μας, για να γλυτώσει η πατρίδα το μισθό του οδηγού και τα έξοδα της βενζίνης
2)Να καθαρίζουμε μόνοι μας τα γραφεία μας για να μην έχουμε καθαρίστριες- ή δυνατόν με καθαριστικά από το σπίτι μας, οικολογικά, εννοείται.
3)Να πηγαίνουμε κατ' ευθείαν τα σκουπίδια μας στις χωματερές, θα έχουμε πολλαπλά κέρδη: μισθοί, καύσιμα, συντήρηση απορριματοφόρων, απεργίες κλπ.

Έχω κι άλλες προτάσεις αλλά ας μη γίνομαι κουραστική- μόνο μια διευκρίνιση χρειάζομαι: τι είναι η πατρίδα μας; Πατρίδα μας είναι οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεργολάβοι; Πατρίδα μας είναι όλοι αυτοί που βλέπω να κυκλοφορούν με τα τεράστια αυτοκίνητά τους, με τους σωματοφύλακές τους, να μένουν στα ονειρεμένα σπίτια τους- όπου "φιλοξενούν" και αρκετούς μετανάστες- και κανείς δεν ξέρει τι επαγγέλονται; Επίσης αυτοί οι απίστευτα πολιτισμένοι άνθρωποι που με περιβάλλουν και θεωρούν εαυτούς ως ανώτερη φυλή, κατευθείαν απογόνους του Περικλή και της Ασπασίας (με ολίγη Ορθοδοξία);

Τότε, συγγνώμη αλλά δε νιώθω τίποτα να με δένει με αυτήν την πατρίδα. Δεν τρέφω καθόλου φιλοπάτρια συναισθήματα και θα θεωρούσα με ευχαρίστηση τον εαυτό μου "ξένο" σε αυτόν τον τόπο.

4 σχόλια:

  1. Πατρίδα είναι το μυστικό μέρος που κρυβόμαστε από τους κάφρους....

    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα, βρε παιδί μου!!!
    Οι πολιτικοί για το καλό της πατρίδας φροντίζουνε, άσχετα αν η πατρίδα πάει κατά διαόλου. Και ως εργάτες κι αυτοί, για το καλό της παραβλέπουν το δίκιο τους και ΔΕΝ βουλιάζουν στη διαπλοκή, ΔΕΝ μοιράζουν μίζες από εδώ κι από εκεί, ΔΕΝ έχουν καταβαραθρώσει την παιδεία, ΔΕΝ ευνοούν το ρουσφέτι παρά προωθούν την αξιοκρατία,... και πάει λέγοντας. Γι' αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε το λαμπρό παράδειγμά τους, για το καλό της πατρίδας.

    Φτύσιμο που του(ς) χρειάζεται... ποιος ήταν ο κάφρος που το είπε, δε λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Ακανόνιστη: Η πατρίδα εντός μου
    είναι όλου του κόσμου
    όπως τον φανταζόμαστε
    γι' αυτό κι αγωνιζόμαστε...

    @Νερένια: Ο Καρατζαφϋρερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Παρτίδα είναι τα παιδικά μας χρόνια", λέει ένα σύνθημα σε τοίχο κοντά στο σπίτι μου. Αν και δεν το χω γράψει εγώ, συμφωνώ περισσότερο με αυτό τον ορισμό από τους περισσότερο επιστημονικούς και πολιτικά ορθούς.

    Από κει και πέρα, δεν είναι καινούρια η επινόηση της ολιγαρχίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου να απευθύνεται στον... πατριωτισμό του λαού για να διαφυλάξει τα συμφέροντά της.

    Ας δείξουμε κι εμείς επιτέλους λίγη κατανόηση! Δεν πείθουν πλέον τα επιχειρήματα περί "κομμουνιστικού κινδύνου" και "εχθρού εξ ανατολάς", κάτι πρέπει να μείνει ανέπαφο να επικαλεστούν οι κ.κ. εκμεταλλευτές κεφαλαιοκράτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή