Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

Λαβύρινθος


Μπέρδεμα! Η δεξιά λέι ότι είναι στο κέντρο, το κέντρο λέει ότι είναι αριστερά και η αριστερά πού είναι; Ψάχνει την ταυτότητά της ανάμεσα σε ατέρμονες συζητήσεις και προβληματισμούς για το μετά, όταν θα έχουμε την εξουσία και τι θα την κάνουμε... "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη". Αλλά τίνος εργάτη, όταν ο ένας εργάτης θέλει να βγάλει το μάτι του άλλου και οι συνδικαλιστές γίνονται κηδεμόνες και πολύ γρήγορα αφεντικά;

Το συναίσθημα από την άλλη ένα κουβάρι- καμία ομοιότητα με το γνωστό "μίτο", αφού μας κατευθύνει όλο και βαθύτερα στα άδυτα του λαβυρίνθου. Αποστάτες και κατήγοροι της τάξης μας, συνεχίζουμε να κωφεύουμε στις σειρήνες του εμπορίου, του παραεμπορίου και του μαύρου χρήματος προσπαθώντας να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον. Ψάχνουμε την ειρηνική επανάσταση που δεν υπάρχει και την ανακατανομή του πλούτου χωρίς να ανοίξει μύτη. Ουτοπία όλα. Τεντώνουμε τα αυτιά να ακούσουμε το τρίξιμο του καπιταλισμού, πριονίζουμε την κατανάλωση, μας εχθρεύονται οι μεν, δεν μας εμπιστεύονται οι δε και προσπαθούμε να μην ακούμε τη γεμάτη μας κοιλιά παρά να σκύψουμε στο πρόβλημα του άλλου περισσότερο, μα μικρή αποτελεσματικότητα διακρίνω.
Γι' αυτό λέω: μπέρδεμα. Ξεκάθαρες ιδέες που θολώνουν λίγο στην εφαρμογή και παράγουν ένα εντελώς θαμπό αποτέλεσμα.

Μα είμαστε αισιόδοξοι άνθρωποι, δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε τίποτα άλλο, κοιτάζουμε τον ουρανό πάνω από τα φώτα της πόλης και ονειρεύομαστε με τα μάτια ανοικτά τη μέρα που η γη θα γίνει κόκκινη δηλαδή ο κόσμος πιο δίκαιος.

9 σχόλια:

 1. Πιο δίκαιος ή θα καεί.....
  (έχω έλλειμα τελευταία στην αισιοδοξία....ακολουθεί τα οικονομικά μου η άτιμη....)

  :-)))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κι αυτή η ανάρτηση από το έλλειμμα προήλθε. Το παλεύουμε όμως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εκτός από τη δουλειά και τη συνέπεια άλλο όπλο δεν έχω, ούτε ξέρω- ρωτάω κι εγώ. Καμιά ιδέα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ουρανός πάνω απο τα φωτα της πόλης
  είναι επίπεδος. Πρέπει να απομακρυνθούμε
  λίγο για να δουμε τα 'φωτα' του ουρανού.

  καλησπερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δυστυχώς όπως τα γράφεις είναι και χειρότερα. Όλα είναι ένας μεγάλος μπόγος. Οι ιδεολογίες και τα πιστεύω έχουν μπολιαστεί όλα και κανένας δεν βρίσκει την άκρη. Και ποιος χέστηκε να την βρει άλλωστε. Η κοιλιά να γεμίζει, να γεμίζει το πορτοφόλι, να γαμάμε καλά και έχει ο Θεός. Για Λακεδαιμονίους θα μιλούμε τώρα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το Αριστερό Κίνημα όπου κατάφερε κάτι σημαντικό το κατάφερε με τον ένοπλο αγώνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ Πού να πάμε κύριε Τσαλαπετεινέ μου; Έχετε καμιά καλή πρόταση; Μερικές φορές νιώθω χαρούμενη που καταφέρνουμε ακόμα να βλέπουμε τα "φώτα" αυτά.

  @Αγαπητό Ξωτικό επειδή πιστεύω ότι συμφωνείς: "Τιμή σ' εκείνους όπου στη ζωή των
  ώρισαν και φυλάγουν θερμοπύλες"

  @Καλό μου Σύννεφο, ό,τι δεν έπεισε για την ορθότητά του κατέρρευσε με τη χαλάρωση των μέσων καταστολής. Άρα; Μηδέν εις το πηλίκον.
  Να κάνουμε ένοπλο αγώνα, σύμφωνοι, αλλά να μπορούμε να πείσουμε και τον κόσμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο βοσκός οδηγεί το κοπάδι. Όχι το κοπάδι το βοσκό.
  Ο βοσκός ΟΔΗΓΕΙ το κοπάδι. Δεν το παρακαλεί να τον ακολουθήσει.
  Όποιος διαγιγνώσκει λάθος πορεία των πραγμάτων υποχρεούται να γίνει βοσκός.
  Δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν διότι θα ήταν σαν να τους θεωρούμε κρετίνους. Μόνο αυτός που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να καταλάβει δεν καταλαβαίνει.
  Σε αυτή τη βάση μόνο έχει νόημα να συζητάμε.
  Κατά τα άλλα, με το να απαριθμούμε τα κακώς κείμενα, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι ο πανικός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή